U saopštenju koje su potpisali poslanici Šaip Kamberi i Enis Imamović dodaje se da se izjavama predsednika Srbije nastavljaju “javne pretnje, neprijateljstvo i crtanje mete Bošnjacima” organizovanih preko navijača Partizana na nedavno održanoj fudbalskoj utakmici u Novom Pazaru.

“Lica koja su predstavljala navijače Partizana su fašističkim divljanjem, glorifikovanjem zločina genocida nad Bošnjacima, uz maksimalnu zaštitu policije, provocirala navijače Novog Pazara i uputila skandalozne pretnje gradjanima ovoga grada”, dodaje se u saopštenju.

Opozicioni poslanici smatraju i da “negiranje genocida nad bošnjačkim narodom i veličanje ratnih zločinaca od strane državnog vrha Srbije i zvaničnih institucija” predstavlja ohrabrenje i signal huliganima “da to rade na svim utakmicama na kojima učestvuju sportski klubovi iz Sandžaka”.

“Pozivamo medjunarodnu zajednicu da pažljivo prati ponašanje (vlasti) koja svojom politikom svakodnevno narušava mir i stabilnost na Balkanu. Gradjani Novog Pazara imaju pravo da se slobodno kreću svojim gradom, bez kordona policije. Da ne slušaju fašističke poruke i gledaju slike osudjenih ratnih zločinaca u svojem dvorištu. I da ih niko zbog toga ne obeležava kao državnog neprijatelja”, zaključuje se u saopštenju.

Vučić je prethodno izjavio da su na nedavno održanoj utakmici navijači Partizana počeli da skandiraju “Ratko Mladić” i “Nož, žica, Srebrenica”, na šta su navijači Novog Pazara odgovorili sa “Naser Orić”, “Kosovo je pored Srbije” i “Žuta kuća”.

“Ne mešam se u rad Fudbalskog saveza, ali ova utakmica nije bila dobro pripremljena. Mi Srbi treba da se zapitamo zašto toliko veliki broj Bošnjaka nama ne želi dobro”, kazao je tom prilikom Vučić.

Komentari (1)

  1. Zapaljiva retorika predsednika says:

    Sve je dobro i tacno receno !

    3
    0

Comments are closed.