Slavni britanski muzičar i pop autor Pol Makartni, član legendarne postave Bitlsa, objavio je da usled “roditeljskih dužnosti” prestaje sa uživanjem marihuane i prelazi na vino i “poneku margaritu”, koktel od tekile i limunovog soka.

Muzičar je u intervjuu Dejli Miroru izjavio da ne želi da predstavlja loš primer svojoj deci i unucima. Dodao je da je njegova odluka “stvar rodteljstva” i da je svoj poslednji džoint popušio “davno”.

Autor pesme “Yesterday” i tolikih drugih nezaboravnih pesama liverulske četvorke poznat je kao dugogodišnji uživalac marihuane, koji je čak, 1980. godine, pokušavajući da sa velikom količinom te trave uđe u Japan, 10 dana proveo i u zatvoru.

Pol Makartni iz braka sa Lindom Istmen Makartni ima jednog sina, tri ćerke, a usvojio je i jednu Lindinu ćerku iz njenog prethodnog braka.

Sada, u 72. godini života, u odličnoj formi i jakom vegeterijanskom opredeljenju koje propoveda kao stil života, Makartni i dalje koncertira širom sveta. Kako sada stvari stoje, uz vino i margarite, prelazak državnih granica više neće biti nikakav rizik za njega.