On je na protestnom skupu “Pravda za doktora Tutića”, na koji je i sam pozivao preko društvenih mreža, rekao da je “neko odlučio da ga žrtvuje, da bi Evropi pokazali kako ovde sve funkcioniše kako treba”.

Osuđeni hirurg je okupljenim građanima govorio o svojoj karijeri, spasavanju na desetine života ljudi ranjenih vatrenim oružjem u Novom Pazaru i okolnim gradovima

“Spasio sam i stotine ranjenika radeći na Vojnomedicinskoj akademiji (VMA) u Beogradu tokom ratnih godina, a među njima na desetine policajaca. Nagradu za to nikada nisam očekivao, a moje sposobnosti prepoznaju moji pacijenti i pojedine kolege”, rekao je Tutić pred stotinak okupljenih.

Apelacioni sud u Kragujevcu potvrdio je prošle nedelje presudu Višeg suda u Kraljevu kojom je Tutić (58) osuđen na godinu i osam meseci zatvora zbog primanja mita.

On je uhapšen 17. oktobra 2018. godine, u akciji POSK Višeg tužilaštva u Kraljevu i policije, “uz prikupljene dokaze da je od šest lica, koje je lečio na hirurškom odeljenju ili od njihovih rođaka, primio mito u novcu ili poklone u robi”.

Presudom tog suda, koja je potvrđivanjem prvostepene postala pravosnažna, određena mu je i mera zabrane vršenja poziva lekara specijaliste hirurgije u trajanju od dve godine od dana pravosnažnosti presude.

Komentari (4)

 1. Gradjanin says:

  Da nije smešno, bilo bi žalosno.
  Jad i beda.

  14
  2
 2. Helens says:

  Ti si sramota za svoju profesiju!!

  9
  2
 3. Mirsad says:

  Tutic u zatvor, a 3,5,7, i Meo M. u ministarstvo i RTS…pa jel to pravda? Il svi u zatvor il niko.

  5
  0
 4. Dzoniboj says:

  Tuticu, zabole Evropu dupe za tebe! Mrs u zatvor!

  5
  1

Comments are closed.