Vrtić je deo Predškolske ustanove “Habiba Stočević”, a u njegovu izgradnju uloženo je nešto više od 102 miliona dinara.

Ministarka Đukić Dejanović kazala je da otvaranjem novog vrtića pružena podrška deci Tutina, lokalnoj samoupravi i roditeljima.

“Deca su izvor naše budućnosti i uključivanje dece u sistem predškolskog vaspitanja i obrazovanja predstavlja ključ zdravog i srećnog odrastanja, a ujedno i osnov za bolju budućnost”, rekla je Đukić Dejanović.

Vrtić u Tutinu izgrađen je u sklopu projekta “Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje” u okviru kojeg su obavljene i obuke zaposlenih u PU “Habiba Stočević”, ali i nabavljena oprema i mobilijar vrednipreko 700.000 dinara.

Predsednik Opštine Tutin Bajro Gegić kazao je da lokalna samouprava ceni što Vlada Srbije teži podjednakom obezbeđivanju uslova za bolji život i perspektivniju budućnost svih građana i na svim područjima.

“Izgradnjom ovog objekta omogućili smo našoj deci, ali i zaposlenima izvanredne uslove za rad i boravak. Ono što je važno, izgradnjom ovog vrtića ukidamo liste čekanja”, poručio je Gegić.

Ministarka Đukić Dejanović sa predstavnicima lokalne samouprave Novog Pazara obišla je i radove na izgradnji novog objekta vrtića “Naše dete”, u naselju Ćukovac.

Tom prilikom poručeno je da se očekuje da radovi budu završeni do septembra, kada bi taj objekat mogao da počne sa radom.

Novi vrtić “Naše dete”, u blizini Osnovne škole “Bratstvo”, imaće površinu od oko 1.900 kvadrata i u njemu će, u 14 grupa, moći da boravi 270 dece.

Radovi su vredni preko 212 miliona dinara, a izvode ih kompanije “Jugogradnja” iz Beograda i “Damsel” iz Tutina.

Prilikom polaganja kamena temeljca, najavljeno je da će radovi biti završeni do polovine maja 2024. godine.