Podaci izbornih štabova govore i da će Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka u naredne četiri godine imati 10 predstavnika u BNV, dok je jedan mandat pripao listi “Savez za Sandžak i dobre Bošnjane”, bivšeg visokog funkcionera SPP Admira Muratovića.

Jedina lista koja neće imati predstavnika u novom sazivu nacionalnog saveta Bošnjaka je “Bošnjačka lista”, bivšeg predsednika BNV Esada Džudža.

Takva raspodela mandata će, slažu se u svim izbornim štabovima, izvesno ostati na snazi, a jedino su moguća manja pomeranja u broju ukupno osvojenih glasova gde je, za sada, SDP osvojila nešto preko 15.900 glasova, za oko 600 više od SPP.

Na trećem mestu je SDA Sandžaka sa 12.900, a četvrtom “Savez za Sandžak i dobre Bošnjane” koji je dobio podršku nešto manje od 1.800 glasača.

Za listu Esada Džudža glasalo je oko 200 Bošnjaka.

Za većinu u BNV je neophodno 18 većnika.

Komentari (1)

  1. Mirza says:

    Sa otetim javnim preduzecima, sa bolnicom , socijalnim ustanovama , koja mi finansiramo a on preko njih ucenjuje i kupuje robove, i uz pomoc vecine privrednika koje ucenjuje inspekcijama i davanjem dozvola da prave na trotoarima , zagradjuju prolaze zgrada , prave liftove na setalistu, i tako Ljajic nije mogao da pobedi. E sta bi bilo na slobodnim i postenim izborima.

    2
    0

Comments are closed.