“Uveravam našu braću muslimane da najoštrije osuđujemo ovakve postupke”, naveo je patrijarh, a saopštila Informativna služba SPC.

On je ocenio da je posebno razočaravajuće što su uvrede upućivali oni koji takve postupke treba da sprečavaju, ali i mladi ljudi koji “u najlepšim godinama života Božić – najradosniji praznik mira, solidarnosti i ljubavi dočekuju vređajući i preteći svojim sugrađanima, svojim najbližim komšijama”.

“Kao neko ko je uvek živeo u nacionalno ili verski mešovitoj sredini, ukazujem da je veoma važno da sveštenici u obraćanju vernicima u hramu, ali i ličnim primerom svedoče da su svaki čovek i svaka žena, bez obzira na veru i naciju, naš bogoliki brat i sestra”, naveo je patrijarh i dodao da je za pravoslavne hrišćane samo to ispravan stav.

Komentari (1)

  1. Mirsad says:

    A ono u Pazaru postovani gospodine , da se izlazi na raskrsnicu i blokira saobracaj uz baklje i pevanje nacionalistickih pesama, je li to proslava praznika ili provociranje? Nisam cuo intelektualce Bosnjake aktivne na drustvenim mrezama da su pomenuli taj dogadjaj, sem gospodje Lukac koja je u parlamentu govorila o ovim provokacijama u Novom Pazaru?

    0
    0

Comments are closed.