Paučinac je za Sto plus kazao da će se Vučić odlučiti za jedan od nekoliko mogućih scenarija.

“Moguće je da se iskopira koalicija iz Sjenice. Moguće je i da se održi dosadašnja koalicija u BNV-u, ali u tom slučaju bi Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka morala da se odrekne vlasti u Tutinu jer ih tamo Srpska napredna stranka drži na vlasti”, rekao je Paučinac.

Dodao je da je jedini pravi gubitnik ovih izbora SDA Sandžaka, koja će, kako je naveo, morati da izabere šta će izgubiti.

“Vučić će SDA staviti pred taj izbor da moraju da biraju šta će da izgube – BNV ili Tutin. I jedno i drugo da zadrže neće moći. Ne verujem da će ići na to da im oduzme i BNV i Tutin jer konstanta politike Beograda prema Bošnjacima od 5. oktobra naovamo je da ne da formiranje natpolovične većine u Sandžaku za neku od bošnjačkih opcija”, naveo je Paučinac.

Paučinac je uverenja da je pozicija Sandžačke demoktatske partije (SDP) nakon ovih izbora nepromenjena i da im je prednost prema Stranci pravde i pomirenja (SPP)  “minorna”.

“SPP sa druge strane je osigurala vlast u Sjenici i sada joj se smeši ili vlast u Tutinu ili da budu deo većine u BNV-u. Win win situacija za njih kako god da ga okreneš”, rekao je Paučinac.

Na pitanje kako komentariše malu izlaznost birača, Paučinac je odgovorio da su birači skloni apatiji jer “vide da oni izađu i glasaju, a onda se nakon izbora dešavaju kombinatorike i situacije za koje nisu glasali”.

Komentari (2)

 1. Mirsad says:

  Izgubi ti SDA pa sad vristi. Nego kako ovaj gradjanski aktivista pristaje da pravi reklame kockarnicama, dal bi mogao da nam odgovori?

  4
  3
 2. Randa says:

  A jel ti bilo pametnije da brojis glave na skupu SDA ili ko sto si brojao za SPP. Ti i svi ostali gradjanski aktivisti kad bi znali da mozetezajedno da osvojite 2000 glasova kao Admir Muratovic vi bi izasli na izbore.

  3
  3

Comments are closed.