Predvidjeno je osnivanje Saveta za privredu i sport u okviru PКS, primena inovativnih rešenja u sportu kroz razvoj Sport-tech industrije, kao i povezivanje profesionalnih sportista koji su završili karijeru i njihovo uključivanje u privredne aktivnosti.

“Ne postoji logičnija stvar nego da privreda podržava sport, da povezujemo sportske i privredne brendove i promovišemo njihov potencijal. To je ogromna industrija, ali je podjednako važna i nekomercijalna podrška da pomognemo mladim ljudima da postanu vrhunski sportisti”, rekao je Čadež posle potpisivanja sporazuma u PКS.

Važno je, kako je istakao, da se taj sporazum ispuni jasnim i konkretnim aktivnostima, da privreda bude deo tima sportskih manifestacija i da se zajedničkim radom podrži ekonomski rast i ukupan razvoj.

Udovičić je rekao da je potpisivanje sporazuma formalizacija i nastavak dobre saradnje privrede, PКS i Ministarstva omladine i sporta.

Ukazao je na velike mogućnosti, prepoznatljivost domaćeg sporta i odlične rezultate, kao i da će saradnja sa privredom doprineti još boljim zajedničkim ostvarenjima.

“Sporazum je odličan mehanizam da se efikasno povežu klubovi i sportski savezi sa privredom, a nacionalna takmičenja da se predstavi naša turistička ponuda”, rekao je Udovičić.