Novi vrtić “Naše dete”, u blizini Osnovne škole “Bratstvo”, imaće površinu od oko 1.900 kvadrata i u njemu će, u 14 grupa, moći da boravi 270 dece.

Radovi su vredni preko 212 miliona dinara, a izvode ih kompanije “Jugogradnja” iz Beograda i “Damsel” iz Tutina.

Državni sekretar u Ministarstvu prosvete Zoran Kasalović izjavio je da da je obrazovni prioritetni cilj Vlade Srbije stvaranje uslova za srećno i zdravo detinjstvo dece, a da se izgradnjom novih vrtića prate ti prioriteti i ulaže u budućnost.

“Od 2018. godine Ministarstvo prosvete, kroz projekat Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje, uz podršku Svetske banke i u saradnji sa lokalnim samoupravama vredno radi na stvaranju osnova za veći obuhvat dece i kreiranju što boljih uslova. Krajnji cilj nam je da kroz izgradnju novih i adaptaciju postojećih objekata obezbedimo 11.000 novih mesta za mališane”, poručio je Kasalović.

On je naveo da je u sklopu tog projekta izgrađeno pet vrtića, da je u toku izgradnja još toliko, dogradnja dva, a da je u planu, računajući i ovaj u Novom Pazaru, izgradnja još 11.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac ocenio je da je izgradnja novog vrtića veliki događaj za grad koji kontinuirano raste i ima sve više dece.

“Ovaj vrtić će, pre svega, značiti roditeljima u naselju Ćukovac, ovde se prave velike zgrade, potreba za vrtićem je izražena, a ovaj će imati više nego duplu površinu u odnosu na stari. Imaće moderne uslove za boravak naših najmlađih sugrađana i rad vaspitača i osoblja”, kazao je Biševac.

On je dodao da lokalna samouprava, u saradnji sa Ministarstvom prosvete i Vladom Srbije, realizovala nekoliko važnih projekata.