Glavni pretres, tokom kojeg će biti izneti dokazi i saslušani svedoci, počeće 29. novembra.

Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru podiglo je prošlog septembra optužnicu kojom se Emrah L. tereti da je počinio krivično delo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna od najmanje 10 godina do doživotnog zatvora.

Kako je u bekstvu, mesec dana kasnije je predloženo da mu se sudi u odsustvu, a sva pripremna ročišta, koja su zakazivana proteklih meseci, su odlagana.

Podsećamo da je Viši sud u Novom Pazaru u međuvremenu pokušao da se proglasi nenadležnim za suđenje, ali je Vrhovni kasacioni sud njihov zahtev odbio.

Optužnicom su obuhvaćeni i M.D. i Đ.R. iz Sjenice koji se terete za pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela.

Emrah L. je okrivljen da je 6. avgusta 2021. godine pucao i sa četiri hica pogodio Hamidovića dok se, u društvu supruge i deteta, šetao centrom Sjenice, nakon čega je pobegao u nepoznatom pravcu.

Policija je za njim raspisala međunarodnu poternicu, a zbog sumnje da mu je pomogao da ilegalno pređe granicu sa Crnom Gorom i napusti Srbiju uhapsila R.Đ. iz Sjenice.

Hamidoviću, pogođenom u grudi, rame i nogu, ukazana je pomoć u novopazarskoj Opštoj bolnici, a zbog pogoršanja stanja transportovan je u Klinički centar u Kragujevcu gde je nakon nekoliko dana preminuo.

Bio je član Stranke pravde i pomirenja, kao i osnivač “Sjeničkih novina”, a sumnja se da je zbog pisanja te Fejsbuk stranice došlo do sukoba sa okrivljenim.