Okupljenima su se pridružili i studenti nakon što su 24 časa držali blokadu Ulice kneza Miloša, jer traže od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave otvaranje biračkih spiskova, kako bi se proverile sumnje u njihovu neregularnost.

Ulica na Terazijama je blokirana za saobraćaj, neki od građana nose poruke “Tražite međunarodnu kontrolu spiskova”, “Drsko pokradeni izbori”,”Ispunite zahteve Proglasa, tu je i zastava sa natpisom “Valjevski pokret otpora”, takođe neki su poneli slike ubijenog premijera Zorana Đinđića sa njegovim porukama.

Proglas je pozvao građane, zbog, kako su istakli prekrajanja izborne volje, te neophodnosti da se novi izbori održe u roku od šest meseci, posle temeljne promene izbornih uslova.

Planirano je da se na skupu obrate Marinika Tepić, ako joj fizičko stanje dozvoli jer štrajuke glađu, kao i Mirosav Aleksić, koji su nosioci izborne liste “Srbija protiv nasilja”.

Takođe je planirano da, pored osnivača inicijative Proglasa, među govornicima bude i kao poseban gost glumac Rade Šerbedžija.

Na skupu su pristuni i predstavnici liste “Srbija protiv nasilja” Radomir Lazović, Aleksandar Jovanović Ćuta, Borko Stefanović i Vladimir Obradović.