Sredstva dobijena u sklopu programa “Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi – faza 2” Novi Pazar će iskoristiti za nabavku računarske i druge opreme za potrebe elektronske pisarnice, kao i obuku i dodatno usavršavanje zaposlenih.

Šef misije Saveta Evrope u Beogradu Tobias Flesenkemper tim povodom posetio je Novi Pazar gde je, kako je rekao, sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem razgovarao o realizaciji tog, ali i drugim projektima.

“Savet Evrope ima brojne veze sa Novim Pazarom i ovim regionom. Savet Evrope i Srbija sarađuju već skoro 20 godina. Nama su važna prava nacionalnih manjina, upotreba regionalnih i manjinskih jezika, kao i rad lokalnih samouprava. U Novom Pazaru radimo i na razvoju demokratske kulture, sarađujemo sa mladima, školama i institucijama”, poručio je Flesenkemper.

On će tokom dana imati sastanak i u Bošnjačkom nacionalnom vijeću, a sastaće se i sa predstavnicima Kancelarije za mlade, Državnog i Internacionalnog univerziteta.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac ocenio je da će, uz podršku Saveta Evrope, biti podignuti kapaciteti lokalne samouprave kako bi građanima pružala što kvalitetnije usluge.

“Veoma je bitno podizanje ljudskih i organizacionih kapaciteta. Stručnjaci Saveta Evrope su zajedno sa zaposlenim u lokalnoj samoupravi došli do zajedničkih rešenja kako unaprediti funkcionisanje uslužnog šaltera, kako bi građani na jednom mestu mogli da dobiju usluge”, kazao je Biševac.

Program “Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi – faza 2” sprovodi Savet Evrope u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave i Stalnom konferencijom gradova i opština.

Novi Pazar, koji u programu učestvuje od 2018. godine, je jedna od 15 lokalnih samouprava koje su dobile bespovratna sredstva za unapređenje svojih kapaciteta.

Komentari (1)

  1. Mirsad says:

    Nino prosledi ih onome Prenci sto je citirao hadise rahmetli Muameru Zukorlicu na konferencijama za stampu. Njemu ih dadni ko sto si mu davao po 200 hiljada eura za poplocavanja. Daj ih Prenci graditelju.

    0
    0

Comments are closed.