„Čvrsto verujem da je stvaranje srpskog sveta kao jedinstvenog političkog naroda nasušna potreba Srba i u tome nema pretnje“ rekao je Vulin u Skupštini Srbije i naveo da je madjarski premijer Viktor Orban rekao da razume srpski svet i da Madjari imaju svoj svet, kao i sve zemlje sa velikom dijasporom.

„Znate ko ima problem sa srpskim svetom? Samo oni u čijim državama Srbi trpe diskriminaciju. Evo Madjari nemaju nikakav problem, tamo je srpska manjina poštovana, razvija se. Problem imaju samo oni koji nisu završili etničko čišćenje pa im i tih četiri odsto Srba smeta“, rekao je Vulin i dodao da njegovu ideju u skupštini podržavaju samo tri poslanika Pokreta socijalista.

On je dodao da se nikad nije zalagao za menjanje granica na Balkanu i da to važi i za Srbiju.

Vulin je ovo rekao u polemici sa liderom stranke pravde i pomirenja Muamerom Zukorlićem koji je istakao da nema ništa protiv srpskog sveta, ali da je ministar mogao biti malo kreativniji jer u Turskoj već postoji ideja „turskog sveta koja ima i svoje ministarstvo“.

Rasprava je započela tako što je Zukorlić ukazao Vulinu da ne treba da koristi izraz „islamski“ uz nešto negativno.

Vulin je ponovio da poštuje islam ali da se nekadašnja vlast u Egiptu „Islamska braća“ tako zovu i da „nije do njega, baš kao što se Šiptari zovu Šiptari i da ih on tako zove bez uvrede“.

Zukorlić je rekao ministru da se partija zvala „muslimansko bratstvo“ a ne islamska braća i poručio ministru da bude malo oprezniji kad govori kao ministar policije, dok kao političar može kako hoće.

Komentari (2)

 1. YugoTurcin kaže:

  Zukorlic laze Ne postoji ministarstvo Turskog sveta ili ministarstvo za Turski svet.

  0
  1
 2. Emir kaže:

  Tako brate ! Kazite im jednom u lice. Razlika izmedju Bosnjaka 90tih i ovih sad je sto se 90tih ratni zlocinci Arkan i Legija nisu setali po stadionu.

  1
  1

Comments are closed.