Uzimajući u obzir uzorak od desetak oglasa, cene mesečnih kirija u Novom Pazaru kreću se od 180 evra za manje stanove i garsonjere do 300 evra za dvosobne stanove i one sa većim brojem prostorija.

Posebno je izražena ponuda jednosobnih i jednoiposobnih stanova u centru grada koji se ne mogu naći za cenu manju od 200 evra, dok je njihova cena na periferiji grada manja za oko 50 evra.

Iako postoje stanovi i kuće koji su nešto jeftiniji, obično se radi o objektima starije gradnje.

Veća potražnja stanova, a samim tim i veće cene, prema rečima poznavaoca tržišta nepokretnosti, očekuje se krajem leta i početkom jeseni, sa dolaskom studenata iz okolnih gradova.

Poređenja radi, garsonjere i jednosobni stanovi ranijih godina mogli su se iznajmiti po ceni od 100 do 150 evra, dok su se kirije višesobnih stanova uglavnom kretalo oko 200 do 250 evra, u zavisnosti od lokacije i toga da li su opremljeni ili ne.

Poslednjih godina, izraženo je i izdavanje takozvanih “stanova na dan”, a cene jednodnevnog zakupa ove vrste smeštaja kreću se od 15 do 25 evra.

Komentari (1)

  1. Trenutna poskupljenja kaže:

    Poskupele kirije trenutno, kada se zavrse ove silne zgrade koje su trenutno u izgradnji, bice stanova za iznajmljivanje koliko hocete i onda ce se kirije prepoloviti jer prazan stan najvise kosta !

    1
    1

Comments are closed.