Poslanik Stranke pravde i pomirenja Jahja Fehratović osvrnuo se na najnovija dešavanja, podsetio na prijateljstvo srpskog i bošnjačkog naroda i istakao da je dobro što će predsednik Srbije Aleksandar Vučić sutra posetiti Priboj kako bi se smirile tenzije.

Poslanik SDA Sandžaka Enis Imamović uputio je pitanje javnom tužilaštvu , kako je rekao “ne zato što ima poverenje u njega, nego da skrene pažnju koliko institucije ohrabruju i dozvoljavaju širenje nacionalne i verske mržnje”.

I on je podsetio da je policija činila zločine u Sandžaku, i konkretno u Priboju devedesetih godina, a da sada svedočimo ponovonom porastu pretnji.

Poslanik smatra da se za pevanje pesama o veličanju Srebrenice, kao i “Božić je, pucaj u džamije” treba zatražiti krivični postupak za raspirivanje verske mržnje i netrpeljivosti i za podsticanje genocida, za šta je kazna od tri meseca do 10 godina.

“Disciplinskim postupkom i formiranjem komisija negira se ozbiljnost ovog krivičnog dela”, rekao je Imamović.

Poslanik SNS-a Aleksandar Marković odgovorio je da ne postoji državni organ niti funkcioner koji nije osudio dogadjaje iz Priboja.

“Predsednik će sutra braviti u Priboju gde će poručiti da Srbija država Srpskog naroda ali i svih gradjana koji u njij žive”, rekao je poslanik.

Komentari (3)

 1. Građanin says:

  Kao što sam i u predhodnoj vesti komentarisao, niti je ovo posao predsednika države da spušta tenzije , niti je ovo slučaj za discipliski postupak. Ovo je posao za pravosudne organe i ovo je krivični postupak za šta treba da odgovaraju počinioci, kako se u budućnosti ovo više ne bi ponavljalo. Tenzije se spuštaju onog trenutka kada počinioci budu odgovarali.
  A Martinoviću da ti kažem nešto, ovo može da osudi i neko iz Brisela takođe, ali ne može ništa po tom pitanju da učini, to je ostavljeno pravosudnim organima republike u kojoj se desilo ovo krivično delo. Tako da dosta nam je osuda, dajte da sprovodimo zakon i da se krivci konačno nađu pred sudom i da im se za to sudi, pa kom opanci a kom obojci!

  6
  0
 2. Muhedin says:

  Komentar poštovanog “Građanina” je apsolutno na mestu,- jedino da dodam,- da bi se na taj način država predstavila kao pravna, što bi imalo za poruku, da će državni organi rigorozno reagovati svakoj drugoj pojavi u budućnosti ma od koga je.

  4
  0
 3. Građanin says:

  @Muhedin
  Tako je, samo pravna država!
  Ne treba nama niko da spušta tenzije i da razni nikogojevići osuđuju. Samo zakon i odgovornost!

  3
  0

Comments are closed.