Ugovor su u Novom Sadu potpisali direktor kompanije “Inobačka” Vukajlo Babić i potpredsednik kompanije “Hyatt International Group” za razvoj, Takuja Aojama.

Pokrajinska vlada je saopštila da je to ugovor o rekonstrukciji i dogradnji postojećeg Hotela “Park” koji će postati “savremen premijum hotelsko-poslovni kompleks jednog od najvećih hotelskih lanaca u svetu”.

Babić je naveo da će hotel imati 235 soba i apartmana, i biti najveći kongresni centar u Vojvodini, koji će moći da na 1.900 kvadratnih metara primi gotovo 1.000 ljudi.

Vrednost investicije je 107 miliona evra, najavljeno je da će hotel biti otvoren 2026. godine i imati osoblje od 250 ljudi.

Potpredsednik kompanije “Hyatt International Group” za područje Evrope, Afrike i Bliskog istoka, Srđan Mileković, izjavio je da će novosadski “Hajat” slediti “sve standarde održivosti” i primeniti “jačanje kvaliteta i ulaganje u ljudske resurse”.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su predsednik vojvođanske vlade Igor Mirović, gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, kao i ataše za trgovinu Ambasade SAD u Srbiji Rejčel Djuran.

Gradonačelnik je rekao da dolazak “Hajata” predstavlja prekretnicu u razvoju lokalne turističke privrede, a
Mirović podsetio da je 2022. godine Srbija imala najveći rast priliva turista u odnosu na godinu pre.

Naveo je da je Srbija 2011. i 2012. godine imala oko 700 miliona evra ukupnog prihoda od turističke privrede, a danas dostiže dve i po milijarde evra “što oslikava kontinuitet kojim se Srbija razvija”.