U odluci o potpisivanju ugovora, objavljenoj u Službenom glasniku, navedeno je da je ponuda (1,4 miijarde) kompanije “China Civil Engineering Construction Corporation” iz Kine bila povoljnija, ali da je odbijena zbog kršenja politike Evropske investicione banke za borbu protiv korupcije.

Za taj posao bila je zainteresovana i kompanija “Ek-pet” iz Turske čija je ponuda iznosila preko 1,7 milijardi dinara, odnosno, više od 14,7 miliona evra.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukrue Tomislav Momirović najavio je pre par dana da će radovi na rekonstrukciji tog putnog pravca početi za mesec dana.

Radovi na rekonstrukciji ovog putnog pravca trebalo bi da traju 16 meseci i obuhvate uklanjanje i rušenje oštećenih konstrukcija, ivičnjaka i kolovoza, pripremu podloge i nanošenje novih slojeva asfalta, uz uklanjanje telekomunikacionih i optičkih instalacija.

Od izvođača se očekuje i da izvrši rekonstrukciju mostova, sistema za odvodnjavanje, postavi bankine, LED rasvetu, nove saobraćajne znakove, izgradi potporne zidove, ali i sve druge radove propisane glavnim projektom.

Rekonstrukcija će zajednički biti finansirana od strane Evropske investicione banke i Republike Srbije.

Komentari (1)

  1. Corava posla kaže:

    Ako se ne uradi treca traka, uzaludna je ova rekonstrukcija ove uzasno opterecene magistrale i otkud 17.9 km kada je magistrala od N. Pazara do Raske dugacka 22 km ?!!

    3
    1

Comments are closed.