Prema ovim podacima, u koje je radio Sto plus imao uvid, ove godine su 33 investitora za doprinose za uređivanje građevinskog zemljišta platila ukupno oko 179 miliona dinara.

U gradsku kasu prošle godine slilo se oko 245 miliona dinara, koje je na ime ovih doprinosa uplatilo 39 investitora.

U ovom organu našem radiju je rečeno da ne raspolažu podacima da li su doprinosi za uređivanje građevinskog zemljišta plaćeni za izgradnju kuća ili višespratnica, a tabela uplata pokazuje da su iznose iznad milion dinara ove godine platila 15, a prošle 22 investitora.

Prema ranijim podacima našeg radija, tokom prošle i prvih pet meseci ove godine u Novom Pazaru je izdato 19 građevinskih dozvola za izgradnju višespratnica, koje će ukupno imati 653 stana i 32 lokala.

Iz Odeljenja za urbanizam i izgradnju u lokalnoj samoupravi tada nam je rečeno da su ove godine izdali osam, a prošle godine 11 dozvola za stambene objekte od četiri i više spratova.

Podaci pokazuju da će osam višespratnica koje će se ove godine graditi imati ukupno 214 stanova i 15 lokala, površine 107.472 metra kvadratna i ukupne predračunske vrednosti oko 1,5 milijardu dinara.

Višespratnice koje se grade od prošle godine imaju ukupno 439 stanova i 17 lokala, ukupne površine 49.466 metara kvadratnih, predračunske vrednosti 2,1 milijardu dinara.

Komentari (1)

  1. Rasim says:

    A dje su ovi milioni eura ? Otisli su za plate clanova SDP-a i ostalih vladajucih stranaka. Zaposli jednoga , kupio si mu cijelu familiju da glasa za tebe na sledecim izborima, a sve od nasih para. Eto bilo je para za tramvaj, makar za neku kracu trasu, al je preca kupovina glasova.

    1
    0

Comments are closed.