Pored toga, sa 8.000 dinara kažnjen je i direktor te kompanije Aladin Selek kao odgovorno lice.

“Pravno i odgovorno lice će morati da plate i troškove sudskog postupka u iznosu od po 2.100 dinara”, rekli su nam u Prekršajnom sudu.

Protiv “Ukrasa” i njegovog direktora komunalni inspektor lokalne samouprave Novog Pazara podneo je 6. maja zahteve za pokretanje prekršajnog postupka, zbog toga što je iz njihovog miksera za beton na obalu i u korito Raške “ispuštena tehnički neispravna voda”.

Prijava je u Prekršajnom sudu zavedena 10. maja, a u sklopu postupka saslušani su okrivljeni. Selek je sudu dostavio pisanu odbranu, dok je zastupnik “Ukrasa” izneo odbranu pred postupajućom sudijom.

Video snimak, na kojem se vidi kako se iz miksera za mešanje betona, sa logom “Ukrasa”, na obalu i korito Raške ispušta otpadna voda nakon pranja mešalice, objavljen je na društvenim mrežama 30. aprila, izazvavši burnu reakciju građana koji su tražili sankcionisanje odgovornih.

Iz Odeljenja za inspekcijske poslove su nam odgovorili da su zbog toga 5. maja sproveli inspekcijski nadzor u Varevskoj ulici posle čega su sačinili zapisnik i Prekršajnom sudu podneli zahteve za pokretanje postupaka protiv kompanije “Ukras” i direktora firme.

Komunalni inspektor je u prijavi od Prekršajnog suda zatražio da se “Ukras” i odgovorno lice “oglase krivim i da im se izreknu maksimalne novčane kazne”.

Komentari (1)

  1. Emir kaže:

    80 000 dinara za kompaniju koja dobija milionske poslove od SDP-a i Ljajica. E posle ovakve kazne nece vise nikad .

    0
    0

Comments are closed.