Ovo priznanje, povodom 562. godine osnivanja Novog Pazara, Švrakiću je, glasovima svih odbornika lokalnog parlamenta, dodeljeno za “afirmaciju Novog Pazara u inostranstvu”, Trtovcu, jednom od prvih defektologa u gradu, za “rad sa decom sa smetnjama u razvoju i humanitarni rad”, a Kovačeviću za “iskazanu humanost i pomoć u lečenju pacijenata iz ovog grada”.

Na predlog gradonačelnika Nihata Biševca plakete Novog Pazara dobili su novinarka Slađana Novosel (za doprinos novinarstvu), Semiha Kačar (za izuzetan doprinos razvoju ljudskih prava), Ljiljana Kostić (za dugogodišnji humanitarni rad) i Mukades Kašović (za iskazanu humanost i hrabrost).

Biševac je u obraćanju na svečanoj sednici Skupštine Novog Pazara rekao da su u proteklih godinu dana završeni ili započeti projekti vrednih preko 160 miliona evra.

“Novi Pazar je grad koji raste i razvija se, jedini u kojem se, pored Beograda i Novog Sada, povećava broj stanovnika. Znamo da je dugo bio nerazvijen, mi se trudimo da rešimo sve izazove, a izgradnjom autoputa, gasovoda i realizacijom drugih projekata će postati regionalni centar ovog dela Srbije”, poručio je Biševac.

Dan Novog Pazara se obeležava 20. aprila, u znak sećanja na taj dan 1461. godine kada se ime ovog grada prvi put pominje u jednom dubrovačkom dokumentu.

Ove godine, Dan grada obeležen je brojnim kulturnim i sportskim manifestacijama, a u petak veče će biti organizovan i koncert Aleksandre Prijović.

Komentari (1)

  1. Mirsad says:

    Bravo Nihade , posle 20 godine vaseg bavljenja politikom budzet Novog Pazara je 31 milion eura a Cacka 61 milion Nihade. I ova razlika Nihade raste, da imas malo obraza podneo bi ostavku. Sta ces da pricas kad u narednih 10 godina se u Cacak ulozi 300-400 miliona eura vise nego u Novi Pazar? Vi ste tragedija koja je pogodila ovu carsiju.

    0
    0

Comments are closed.