Menadžer EU PROGRES-a Grem Tindal predao je danas gradonačelniku Novog Pazara Mehu Mahmutoviću ključeve od savremene cisterne za vodosnabdevanje i održavanje čistoće ulica, koju će koristiti Javno komunalno preduzeće „Čistoća“ iz ovog grada.

Tindal je ovom prilikom istakao da će se između ostalog zahvaljujući ovoj cisterni vodom snabdevati stanovnici naselja Blaževo.

„Nadam se da će ova cisterna pomoći građanima Novog Pazara,ali prvenstveno stanovnicima naselja Blaževo koji će se pomoću nje snabdevati vodom“, rekao je Tindal.

Direktor novopazarske „Čistoće“ Hivzo Škrijelj rekao je da je ovo veoma vredna donacija za grad, i da će ova cisterna u potpunosti biti u službi građana.

„Realizacija ovog projekta je nastavak višegodišnje saradnje sa vladinim sektorom i međunarodnim organizacijama, a ova cisterna će svakako imati višestruku primenu i u velikoj meri će pomoći građanima Novog Pazara“, rekao je Škrijelj.

Menadžer EU PROGRES-a Grem Tindal je ranije danas predao kombi Društvu za pomoć MNRL koje će služiti za prevoz korisnika, a obeležen je i završetak obnove i opremanja Mesne kancelarije Lukare.

Tindal je takođe gradonačelniku Mehu Mahmutoviću uručio sertifikate za Sisteme upravljanja kvalitetom i životnom sredinom jer je Novi Pazar jedna od pet lokalnih samouprava koja je usvojila ove standarde.

E.Đulović