Javna prezentacija, na kojoj će stručna javnost moći da iznese sugestije i primedbe na urbanističke projekte, biće održana od 27. jula do 3. avgusta, u kancelarijama 111 i 116 lokalne samouprave.

Urbanističke projekte izradio je Zavod za urbanizam, a njihov sastavni delovi su i idejna rešenja mostova koje je uradila kompanija “Gramont NS” iz Novog Sada.

Uvidom u projekte vidi se da se odustalo od velikog kružnog toka ispred zgrade Gradske uprave, a novi most u centru grada, na mestu sadašnjeg, imaće tri kolovozne trake i pešačke staze od osam i pet metara.

Drugi most biće izgrađen iza hotela “Vrbak” i on će, preko reke Raške, povezivati Kej 37. sandžake divizije sa parkingom na desnoj obali, a potom ka Gradskoj ulici.

Biće izgrađen pre rušenja mosta u centru grada, kako bi se omogućilo nesmetano odvijanje saobraćaja.

“Nakon završetka javne prezentacije, urbanističke projekte će, uz primedbe i sugestije javnosti, ako ih bude, razmatrati Komisija za planove. Kada budu usvojeni, biće nastavljeno sa izradom projektne dokumentacije neophodne za izdavanje lokacijskih uslova”, rekli su nam u lokalnoj samoupravi.

Izgradnju novih mostova i pristupnih saobraćajnica trebalo bi da finansira Turska sa oko 1,5 miliona evra, a taj posao dogovoren je tokom posete Erdogana Novom Pazaru u oktobru 2017. godine.

Tender za izradu idejnih rešenja mostova, vredan preko 11 miliona dinara, završen je još početkom 2018. godine, a iz lokalne samouprave tada su najavljivali početak gradnje mostova za proleće te godine.

Komentari (2)

 1. Mirsad says:

  Pa dobro dako stigne Nino i ovi njegovi da naprave do 2030…..prvo da se izgrade zgrade i napune dzepovi, pa posle pesacke staze i mostovi. Koja je ovo katastrofa ljudi, pa 5 godina je proslo, i jos koliko ce im trebati.

  5
  0
 2. Amir says:

  10 mostova i pristupnih saobracajnica je pojela do sad RTV, Rasima Ljajica i hadzi Denisa, i Nina gradonacelnika.

  3
  0

Comments are closed.