Direktor ove filijale Fahrudin Đekić rekao je novinarima da će u program biti uključeno 1.400 mladih iz Novog Pazara i 350 iz Tutina, te da će za to biti izdvojeno 450 miliona dinara.

„U program je uključeno 80 odsto mladih sa srednjim obrazovanjem, dok je 20 odsto sa visokim i oni će se najviše osposobljavati u oblastima ekonomije, trgovine, administracije, proizvodnji lake konfekcije i zdravstvene zaštite. Skoro da nema poslodavca u Novom Pazaru i Tutinu koji nije došao do nas i do kojeg mi nismo došli posredstvom ovog ali i drugih naših programa“, rekao je Đekić.

Dodao je da će tokom devet meseci trajanja programa kandidati sa srednjim obrazovanjem primati novčanu naknadu od 28.000 dinara i 34.000 sa visokim obrazovanjem.

Program „Moja prva plata“ pokrenula je Vlada Srbije sa ciljem da podstakne osposobljavanje za rad mladih ljudi i pruži podrška privredi u rešavanju problema nedostatka kadrova.

U narednom periodu filijala Nacionalne službe za zapošljavanje raspisaće 13 novih javnih poziva za mlade i poslodavce.

Komentari (1)

  1. Mirsad says:

    Njima prva plata a tebi preletacu, dvije ili tri? Koliko imas preletacu plata,sef te ko ti posebno nagradjuje od nasih para.

    1
    0

Comments are closed.