Glavni izvođač radova, u vrednosti 24 miliona evra, bila turska firma Tašjapi, a projekat je finansiran državnim kreditom uzetim od Turske, s godišnjom kamatom od 2,5 odsto.

Otvaranju puta prisustvali su predsednik Srbije Aleksandar Vučića, ambasador Turske Hami Aksoj, ministar građevinarstva Tomislav Momirović, generalni konzul Turske u Novom Pazaru Bašar Basol.

Vučić je rekao da je na teritoriji Novog Pazara, Tutina i Raške u prethodne tri godine uradjeno više putne mreže nego u periodu od 1970. godine.

“To smo mogli zato što smo finansijski osnažili Srbiju i imali smo novac. Mogli smo da vratimo ljudima koji su siromašniji”, kazao je Vučić.

Dodao je da su izgrađene i trafo stanice, koje u ovim krajevima nisu pravljene 70 godina.

“Uradićemo još mnogo toga. Napravićemo bolnicu, najlepšu školu i dom zdravlja. Visoke su cene sada, i pitanje je na kojoj sumi će se završiti, zbog rasta cena energenata. Ali nećemo odustajati od izgradnje novih puteva, koji spajaju narode i dobre ljude, ali i putevi koji će dovesti nove investitore”, rekao je Vučić.

Kako je naveo, izgradnjom novih puteva spajaju se porodice i čuvaju životi ljudi.

Vučić je jutros obišao i deonicu rekonstruisanog puta od Pazarišta (Stari Ras) do manastira Sopoćani.

Turski ambasador Hami Aksoj rekao je da je danas istorijski dan u odnosima Srbije i Turske jer je realizovan jedan veliki projekat.

“Popunili smo veliku prazninu koja je bila preduslov za dolazak novih investitora”, istakao je Aksoj i dodao da je trgovinska razmena Srbije i Turske u stalnom porastu.

Komentari (1)

  1. Amir says:

    Znaci ambasadore Hami Aksoj sad kad je popunjena praznina , kad smo vam platili put i platicemo kamatu, pocece da dolaze investitori iz Turske. Hajde hairli bilo ambasadore.

    0
    0

Comments are closed.