Roditelji sa kojima smo razgovarali žale se da je put posle kiše teško prohodan, prepun blata, da je zbog oštre krivine i uspona nezgodan za vožnju zbog čega oštećuju automobile, a deca trpe strah.

“Kad krenu kiše dešavaju se proklizavanja. Ja sam prošle nedelje ogrebala auto, pošto su ostavili najnezgodniji deo puta neasfaltiranim, a pored je ograda sa šiljcima. Prošle zime, žena je proklizala i udarila auto iza. U oba automobila su bila deca i naravno da su se uplašila”, rekla je za Sto plus jedna od majki koja je želela da ostane anonimna, a čije ime je poznato redakciji.

Ona je istakla da su lokalne vlasti obećale da će put biti asfaltiran tokom leta, ali da to nisu ispunile.

“Celo leto je prošlo i niko ništa nije uradio. Pre desetak dana su prokopali put za šahtu, čime su još više otežali prolazak”, dodala je ona.

U međuvremenu, u lokalnoj samoupravi su obećali da će nam dati izjavu zašto put nije sređen i kada bi trebala da počne njegova sanacija.

Vrtić “Čarolija” počeo je sa radom krajem novembra prošle godine, nakon više godina čekanja.

Kapacitet tog objekta Predškolske ustanove “Mladost” je do 200 dece, a u njega je prebačen deo dece iz vrtića “Naše dete” čije se rušenje čeka mesecima.

Komentari (1)

  1. BRATSKI says:

    Ovo je sramota za grad, ovakav put do vrtica nema nigde u EvropI.
    A ovi se hvala IZ OPSTINE EVROPSKI NOVI PAZAR.

    2
    0

Comments are closed.