On je za radio Sto plus rekao da je grad ranije raspisao javni poziv za privredne subjekte i da je već formirana lista firmi kod kojih građani mogu dobiti ponude za radove, odnosno, mere energetske sanacije koje žele da sprovedu.

„Popunjeni prijavni obrazac zajedno sa ponudom od privrednog subjekta građani predaju Gradskoj upravi, gde se proverava da li objekat ima građevinsku dozvolu i da li je legalizovan. Pored tih uslova potrebno je i da građani budu vlasnici objekta ili da imaju saglasnost vlasnika kako bi se prijavili na konkurs“, rekao je Suljević.

Dodaje da su među merama koje će biti sufinansirane, postavljanje termičke izolacije zidova i krovnog pokrivača, zamena stolarije (spoljnih prozora i vrata), ugradnja solarnih kolektora i panela, kao i toplotnih pumpi za porodične kuće.

Krajnji rok za prijavu građana je 27.oktobar, a kompletan javni poziv sa svim prilozima može se preuzeti na sajtu lokalne samouprave.

Ministarstvo energetike i rudarstva i Grad Novi Pazar su za subvencionisanje mera energetske sanacije opredelili 30 miliona dinara.

Komentari (1)

  1. Sasa says:

    Ja sam sam finansirao zamenu obicne rasvete xenon light Led rasvetom mogu li dobiti povracaj novac?

    0
    0

Comments are closed.