Zbrinjavanje pasa lutalica u Novom Pazaru trenutno sprovodi kompanija „Avenija MB“, kojoj je taj posao dodeljivan na tenderima poslednjih godina.

Direktor JKP „Gradska čistoća“ Faruk Suljević rekao je da će izabrana firma pored hvatanja pasa lutalica, imati obavezu da ih evidentira, preveze, vakciniše, obeleži i steriliše.

„Vrednost ove javne nabavke je 14 miliona dinara, a poziv je otvoren u narednih mesec dana. Biće izabrana ona firma koja bude imala najbolju ponudu. Očekujemo da će to biti frime iz Užica ili Vrnjačke banje jer su one najbliže Novom Pazaru“, rekao je Suljević.

Dodao je da je jedino trajno rešenje za zbrinjavanje pasa lutalica u Novom Pazaru, azil za pse, čija izgradnja je u toku i koji će kako je najavio „biti gotov do kraja ove godine“.

„Građevinski radovi trajaće do kraja juna, nakon čega će uslediti opremanje prostorija i finalni radovi. Za to vreme obavljaćemo proceduru vezanu za papirologiju, pripremu i obuku radnika, nabavku vozila i nadamo se da ćemo do jeseni imati svoj azil za pse. Projekat sprovodi Grad, a Gradska čistoća biće uključena u ceo proces“, naveo je Suljević.

Projekat izgradnje prihvatilišta za pse i mačke započet je krajem 2019. godine, a prvu fazu izvela je kompanija “Elmir” za nešto više od 11,6 miliona dinara, dok je posao završetka izgradnje azila poveren kompaniji „DS Iskop gradnja“.