Građani su u anketi radija Sto plus kazali da će takva odluka pogodovati žiteljima i stanarima okolnih zgrada, ali da im nije jasno kako će se sada odvijati saobraćaj jer je grad pun vozila.

“To je lepo, ali je nemoguće. S obzirom na veliki broj automobila, ali dobro je ovo i vikendom. Grad otvorenih pluća, što bi rekli”, kazala je jedna Novopazarka.

Pojedini su nam rekli da, zbog buke i gužve, izbegavaju da dolaze u ovaj deo grada, kao i da ne očekuju neki boljitak novim režimom saobraćaja.

“Lično dođem ovde jedino kada moram u banku i nešto tu ako kupim, zbog gužve. Ne živim ovde, ali da živim drugačije bih reagovala”, istakla je starija žiteljka ovog grada.

Polemika se vodi i na društvenim mrežama gde pojedini pozdravljaju ovakvu odluku uz obrazloženje da će sada biti rešen problem zauzetih trotoara, zagađenja vazduha i neregulisanog saobraćaja.

“Veliko poštovanje. Nema više zauzetih trotoara, verglanja, zagađivanja vazduha”, piše u jednom komentaru.

S druge strane, neki su kritikovali takav potez Gradske uprave navodeći da se njome ništa neće postići.

Mnogima, među kojima su i oni koji žive u tom delu grada, još uvek nije jasno kako će saobraćaj za njih biti regulisan.

“Super, samo nek nama dozvole da prođemo i koristimo svoj parking, jer tu živimo i moramo prići ili parkirati. Nama to pravi velike probleme. Dođem sa mora ili poslovnog puta uveče i ne daju mi proći, samo jedan primer koji se meni nedavno desio. Do sada je bilo par dana sedmično, a sada će biti stalno”, pita se jedna Novopazarka.

Komentari (1)

  1. Nasko says:

    “Super, samo nek nama dozvole da prođemo i koristimo svoj parking, jer tu živimo i moramo prići ili parkirati. Nama to pravi velike probleme. Dođem sa mora ili poslovnog puta uveče i ne daju mi proći, samo jedan primer koji se meni nedavno desio. Do sada je bilo par dana sedmično, a sada će biti stalno”, pita se jedna Novopazarka. Slažem se sa ovom sugrađankom. Mora se regulisati prilaz rezidentima, ne možemo se oslanjati na dobru volju saobraćajaca. Lično sam bio kažnjen za pokušaj da prođem do svoje kuće iako nemam nikakav drugi prilaz.

    0
    0

Comments are closed.