Ona je nakon obilaska radova izrazila zadovoljstvo kvalitetom onoga što je do sada urađeno na sanaciji ovog kulturno istorijskog spomenika.

Foto: S. Župljanin

“Urađena je statička sanacija, a trenutno je u izradi kompletna hidroizolacija, kao i izrada čelične konstrukcije. Završena je i krovna konstrukcija i očekuje se isporuka krovnog pokrivača koji će biti postavljen, nakon čega će se preći na unutrašnje radove”, rekla je Đukanović.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihad Bviševac rekao je da je zadovoljan dinamikom odvijanja radova na rekonstrukciji kule, i najavio revitalizaciju i drugih kulturno-istorijskih spomenika , kao i izgradnju letnje pozornice.

“Biće raspisan projekat za izgradnju Kule džephane, na ovom mestu a planirana je i izgradnja letnje pozornice. Imamo ogromne potencijale i zato ćemo u narednom periodu raditi na očuvanju naših kulturno istorijskih spomenika, dodao je Biševac.

Rekonstrukciju Motrilje finansiralo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija sa 22,7 miliona dinara, a posao je poveren kompaniji “Koto” iz Beograda, kojoj će pomagati firma “Krov” iz Novog Pazara.

Komentari (1)

  1. Amir kaže:

    Ada makse sa motriljom Nino, nego kako Dragolovcanin zagradi sad kod Lejlek dzamije ceo trotoar? Pa kako mu nije dosta hotel i zagradjeni prolazi , i fontana i pola trga nego ga pustiste i ovo? Kako Nino dobri i posteni?

    1
    0

Comments are closed.