Misleći da je klošar, jer je uverljivo preturao po smeću, jedna Francuskinja na proputovanju kroz Njujork, poklonila je svoju na pola pojedenu picu američkom glumcu Ričardu Giru usred snimanja novog filma, prenosi danas francuska štampa.

Parižanka Karin Valne Gombo (42) nalazila se na jednoj stanici u njujorškoj elitnoj četvrti Menheten kada je ugledala klošara s kapom preko ušiju kako pretura smeće u kontejneru.

Pošto je tek počela da jede picu koju je kupila zajedno sa suprugom i sinom, Francuskinja je prišla Giru i poklonila mu ostali deo pice.

Ne znajući dobro engleski, Francuskinja je Giru izgovorila rečenicu koju je počela na francuskom a završila na engleskom. Rekla mu je: “Žao mi je ali je pica hladna” (Je suis desolee, but the pizza is cold).

Gir je uzeo picu i rekao “Mnogo Vam hvala. Bog Vas blagoslovio”. Gir je potom pojeo ostatke pice.

Žena se okrenula i otišla ne znajući kome je zapravo dala picu. Saznala je to tek kasnije kada je videla svoju fotografiju s Girom u američkim medijima.

Gir (64) snima novi film “Time of Mind”. Proslavio se u filmovima “Američki žigolo” (1980), “Oficir i džentlemen” (1982), “Do poslednjeg daha” (1983), “Zgodna žena” (1990) i “Neverna žena” (2002).

Gir u holivudskom kontekstu uživa status zvezde, i primalac je najvećih honorara za svoje filmove u kojima, međutim, još nije zaslužio nijednog Oskara.

(AP Photo/Kathy Willens)