“Moramo da obavestimo javnost da nije tačno da je RK Novi Pazar vredjan tokom 60 minuta, kako su naveli u saopštenju. Na našu rekaciju sporni transparent je uklonjen u kratkom roku, a na skandiranje navijača ne možemo uticati, kao što nijedan klub to ne može, kako na sportskim terenima u Srbiji, tako i u čitavom svetu”, navodi se u saopštenju rukometnog kluba Crvena zvezda.

Zvezda je sinoć u Beogradu pobedila Novi Pazar sa 33:24, u meču četvrtog kola A grupe Arkus lige. Klub iz Novog Pazara saopštio je posle utakmice da su njegovi članovi vredjani na nacionalnoj osnovi tokom čitavog meča, da je na tribini istaknut uvredljiv transparent i da su navijači skandirali Ratku Mladiću i uzvikivali – “poturice” i pevali šovinističke pesme.

Zvezda je izrazila žaljenje zbog situacije koja je nastala i spornog transparenta i navela da je učinila sve kako bi na pravi način organizovala utakmicu.

“Mi kao klub smo učinili sve da se utakmica obezbedi na najvišem nivou, povećali smo broj redara i bio je povećan broj pripadnika policije. Poštovali smo sve procedure. Odgovorno tvrdimo da nijedan član RK Novi Pazar ni na jedan način nije bio ugrožen”, piše u saopštenju.

Zvezda je obavestila javnost i da su klub i igrači proteklih sezona bili izloženi “brojnim pogrdnim skandiranjima i uvredama sa tribina” na utakmicama u Srbiji, a da su pretnje stigle i sinoć.

“S obzirom da od sinoć, posle utakmice, dobijamo preteće poruke poput: ‘da u Novi Pazar možemo ući, ali nećemo izaći’, iako kao klub nismo nikoga uvredili, pa ni našeg sportskog rivala iz Novog Pazara, smatramo da u našoj ligi, u našoj zemlji nam niko ne može zabraniti gde da idemo, odnosno gde ćemo igrati”, navodi se.

“Rukometnom klubu Novi Pazar, sa kojim imamo korektne i dobre odnose, želimo sve najbolje u ovoj takmičarskoj godini”, dodaje se u saopštenju i ističe da se Zvezda povodom ovog slučaja neće više oglašavati.

 

Komentari (1)

  1. Bruka i sramota says:

    Da se ovo desilo u Parau, klub bi kaznili do kraja prenstva bez prisustva publike plus zestoka novcana kazna

    3
    1

Comments are closed.