“Na vanrednoj sednici Upravnog odbora Novog Pazara jednoglasno je usvojen predlog klupskog rukovodstva. Odluku ćemo danas pismenim putem proslediti rukovodstvu Arkus lige”, rekao je sekretar Rukometnog kluba Novi Pazar Demir Crnovršanin.a

Pazarci su pre tri dana najavili istupanje iz Arkus lige zbog dešavanja na utakmici protiv Crvene zvezde u Beogradu, kada su na nacionalnoj osnovi vređani od strane navijača domaće ekipe.

“Nažalost, stavljamo tačku. Dugoročno, to je prava odluka. Da ne prepričavam sada šta se desilo. Pošto drugi ne žele da reše problem, mi nećemo da Novi Pazar, Sandžak i Bošnjake dovodimo u neprijatnu situaciju. Želimo da se stvari viđene u BG nikada više ne ponove. Mnogi će žaliti, u pitanju je istorija duga 55 godina, ali ne želimo da izlažemo ljude ovakvoj atmosferi”, rekao je član Upravnog odbora Novog Pazara Husein Memić.

On je naveo da su mnogi dešavanja na rukometnoj utakmici u Beogradu uporedili sa klicanjem “žutoj kući” na jednoj fudbalskoj utakmici pre devet godina u Novom Pazaru.

“Mi smo taj čin osudili, a reći ću da je tada bilo uhapšeno 25 navijača Novog Pazara, od kojih je 13 pušteno, dok je 12 procesuirano. Neki su u zatvoru bili i po šest meseci. Da vidimo da li će sada biti uhapšen ijedan navijač Crvene zvezde koji je nacionalistički vređao moj narod, kao i oni koji su napisali i uneli uvredljiv transparent”, kazao je Memić.

Pazarci su posle pet kola sa tri boda držali peto mesto na tabeli A grupe Arkus lige.

Oni su u najjačoj ligi Srbije igrali neprekidno od sezone 2018/19.

Komentari (3)

 1. Amir says:

  Samo FK Novi Pazar da istupi iz lige , tu je najveci lopovluk i na fudbalskim terenima smo trpeli najvece uvrede. Nasa deca da igraju i da se prikljucimo bosanskoj ili kosovskoj ligi.

  2
  0
 2. Diskriminacija i fasizam says:

  Pametna i mudra odluka da istupite iz ove procetnicke i sovinisticke lige , kakve su na zalost i u svim drugim sportovima u sadasnjoj retrogradnoj i nacionalistickoj Srbiji ! Svi ostali sportski kolektivi i klubovi iz Sandzaka treba da se ugledaju na vas i istupe iz svih srpskih takmicenja sve dok Srbiju ne budu vodili neki normalni i posteni ljudi koji nisu profasisticki i sovinisticki nastrojeni prema Bošnjacima !

  1
  0
 3. Jusuf says:

  Hahahaha..dzaba ste porucivali Beogradu kako ih hajemo, navujamo za njih. Dzaba i transparence na bedemu za Djoleta koji ne zna sta je bilo Srebrenici, ada ne haju vas vlasi i dzaba. Ponosni vlasi nikad nisu osudili svoje navijace , samo robovi fotelja i imetka Rasim Ljajic i njegovi direktorcici.

  1
  1

Comments are closed.