On je radiju Sto plus rekao da je jedan od dvojice ovih profesora konkurisao da se vrati na fakultet.

“Koliko sam upoznat protiv jednog zaposlenog se vodi radno pravni spor, a kod drugog je inspekcijski nalaz već utvrđen, ali nisam siguran da osoba može da se vrati bez sudskog epiloga. Jedan od profesora je konkurisao da se vrati na fakultet, jer je raspisan konkurs i nadam se da ćemo doći do ‘zelene grane’ u smislu očuvanja prava , rekao je Ružić odgovarajući na pitanje našeg radija.

Podsećamo, ovi profesori su pre nekoliko meseci optužili tadašnjeg rektora Državnog univerziteta u Novom Pazaru Miladina Kostića da je njih i Veru Vukanić, nezakonito otpustio.

Inspekcija rada je u međuvremenu odložila izvršenje rešenja o prestanku radnog odnosa dva profesora i naložila toj visokoškolskoj ustanovi da ih vrati na posao.

Na pitanje radija Sto plus, kada će studentski dom koji je u Novom Pazaru izgrađen pre osam godina početi sa radom, Ružić je rekao da “ne želi da licitira terminima dok ne bude siguran da je nešto operativno i funkcionalno”.

“Bilo je određenih pritužbi u vezi sa tim objektom, obavljen je inspekcijski nadzor i kada nalaz bude gotov postupićemo u skladu sa tim. To je svakako jedno od krucijalnih pitanja i mislim da tu neće biti nekih velikih problema”, istakao je Ružić.

Studentski dom pri multifunkcionalnom objektu Državnog univerziteta u Novom Pazaru (DUNP), izgrađen je 2013. godine, ali još uvek nije aktivan.