Član Saveta Dženan Ličina rekao je novinarima da će primenom jednosmernog kretanja saobraćaja u Ulici Mehmeda Alibašića biti oslobođeni trotoari koji već godinama nisu u funkciji.

“Jednosmernim blokom kretanja oslobodićemo trotoare od vozila i napravićemo zaštitne ograde kako vozila ne bi mogla više da se parkiraju. Jedna saobraćajna traka biće predviđena za kretanje vozila, a druga za parkiranje gde će vozači moći da uđu u ulicu, kruže i traže parking mesto, a potom izađu kod Dečijeg dispanzera ili OŠ ‘Bratstvo'”, naveo je Ličina.

On je dodao da će „kanalisanjem raskrsnice u naselju Parice“ (ulice Rifata Burdževića i Sjenička) učesnici u saobraćaju biti usmereni na pravilno kretanje.

“Na osnovu saobraćajnih istraživanja doneta je odluka da na toj raskrsnici ne može da se uradi kružni tok i semaforizacija i da je najbolje rešenje kanalisanje te deonice, gde će vozači biti usmeravani na pravilno kretanje, a pešačke tokove ćemo regulisati zaštitnim ogradama. Na taj način ćemo umiriti saobraćaj kroz tu raskrsnicu i obezbediti bezbednije kretanje za pešake”, rekao je Ličina.

Predsednik Saveta Vahidin Melajac izrazio je uverenje da će realizacijom ta dva projekta biti obezbeđen uspešan saobraćajni protok i bezbednost pešaka, te da će ceo posao biti gotov u narednih mesec dana.

“Brzo krećemo u realizaciju ova dva projekta i nabavku neophodnog materijala, a cilj nam je da protok saobraćaja i bezbednbost pešaka u tim delovima bude bolja. Radićemo sukcesivno i vrlo brzo ćemo usvojiti realizaciju još dva projekta a očekujemo i da će benefiti biti vidljivi“, istakao je Melajac.

On je dodao da će uskoro u naseljima Selakovac i Mur biti postavljene i po dve kamere za detekciju saobraćajnih prekršaja.

Komentari (1)

  1. Mirsad says:

    Bravo genijalci. Milione eura koje ste uzeli od izgradnje zgrada potrosite za plate, nikako da se prosiri neka ulica ili izgradi trotoar. Koliko ste miliona eura uzeli od izgradnje zgrada u Sabana Koce i Mehmeda Alibasica ? Pare u dzepove i za plate a probleme resavajte trikovima.

    0
    0

Comments are closed.