SBB je podsetila da je javni poziv bio da distribuciju kanala te dve televizije SBB plati koliko i televiziji Pink plaća za distribuciju ta dva nacionalnog kanala.

“Pozivamo vlasnika Prve i B92 Srđana Milovanovića da nam još danas pošalje ugovor za obe televizije kako bismo nastavili nesmetano da ih distribuiramo i omogućimo svim korisnicima gledanje kanala sa nacionalnom frekvencijom”, piše u saopštenju.

Izrazili su uverenje “da nacionalne frekvencije koje su javno dobro i pripadaju jednako svim građanima i treba da budu dostupne svima”, a nikako, kako su dodali, da koštaju 38 miliona evra koje su prvobitno zahtevale TV Prva i B92.

“Ovim gestom SBB i javno želi još jednom da ukaže da je jedini razlog najavljenog prekida saradnje sa televizijama Prva i B92 taj što je cena uvećana za 1.000 odsto”, podseća se u saopštenju.

SBB je ukazala i da će, ukoliko ne dodje do poziva za potpisivanje ugvora sa Prve i B92, odgovornost biti na njima.

“Ukoliko nas posle izjava da se programi nude po ceni koju plaćamo televiziji Pink, pa čak i sa nižom cenom od toga, sa Prva i B92 ne pozovu da potpišemo ugovor, odgovornost će biti samo na njima, na šta od početka i ukazujemo”, dodala je kompanija SBB.

“Kopernikus grupa” Srdjana Milovanovića saopštila je sinoć da zbog manje od 300 dinara korisnici SBB-a ostaju bez dva nacionalna kanala i navela “da pristaje i na manju cenu koju plaćaju Pinku”.

“Povodom navoda da će SBB-a izbaciti Prvu i B92 iz svoje ponude zbog netačne informacije da tražimo 38 miliona evra, naglašavamo da je to apsolutna neistina”, piše u saopštenju “Kopernikus grupe”.

Dodali su da takav zahtev nikada nisu uputili, “niti u pisanoj, niti usmenoj formi” – objavljeno je na sajtu B92.

“Ako već govorimo o ponudama i cenama, spremni smo da prihvatimo da nam SBB plaća onoliko koliko plaćaju za Pinkove kanale pa čak i jeftinije od toga” – navela je Kopernikus grupa.

Dodali su i da nikada nisu dobili nijednu ponudu SBB-a da bi, kako su ukazali, mogli da pregovaraju o cenama.

“Sve što smo tražili je 2,5 evra po korisniku, što je manje od 300 dinara, koliko nam plaćaju i ostali legalni kablovski operateri”, navela je “Kopernikus grupa”.

Komentari (1)

  1. Vlada 70 says:

    Možda smo malo hteli da udavimo SBB? Neću da ih menjam dok god postoje. Ne đelim da slušam i gledam samo jednu stranu.

    0
    0

Comments are closed.