Oni su u saopštenju za javnost naveli da je njihov cilj uspostavljanje stabilne skupštinske većine u svim skupštinama u Sandžaku sa tačno utvrđenim brojem osvojenih mandata.

“Podsećamo da su odluke Gradske izborne komisije u Novom Pazaru nelegalne i o tome će konačnu odluku doneti Ustavni sud Srbije, kao i drugi pravosudni organi kod kojih je pokrenut krivični postupak protiv predsednika Gradske izborne komisije”, navodi se u saopštenju.

Podsećamo da je Sandžačka demokratska partije prošle nedelje pozvala ostale izborne liste na razgovore o uključivanju u novu vlast koju, kako su najavili, mogu već samostalno da formiraju sa koalicijom “Aleksandar Vučić – Novi Pazar ne sme da stane – Ivica Dačić”.

Iz te stranke potvrdili su da se pozivu odazvala SDA Sandžaka i da su sa njima “imali razgovore”, ali da nisu optimistični oko postizanja dogovora.

Na proteklim lokalnim izborima u Novom Pazaru lista Sandžačke demokratske partije osvojila je 19 mandata, Stranke pravde i pomirenja 12, SDA Sandžaka 10, koalicije SNS – SPS – SRS pet, dok će Građanski pokreta Sandžaka imati jednog predstavnika u lokalnom parlamentu.

Komentari (1)

  1. Prirodna koalicija says:

    Kamo srece da zajedno grad vode SDP i SDA jer su dve najjace gradske partije

    2
    5

Comments are closed.