U obrazloženju tog zahteva navodi se da se Mančić razrešava “zbog nestručnog, nesavesnog obavljanja dužnosti i postupanja suprotnog pražnji dobrog privrednika i propusta u donošenju i izvršavanju odluka”.

Odbornik te stranke Emir Ašćerić rekao je da je “lokalna vlast ostala gluva i slepa na ekološki incident izazvan izlivanjem mazuta u reku Rašku”.

“Zbog propusta u radu, moralno je bilo da Mančić sam podnese ostavku”, rekao je Ašćerić.

On je dodao da Mančić nije ispunjavao zakonske uslove da bude izabran za vršioca dužnosti direktora javnog preduzeća.

Pored toga, Ašćerić je zatražio i smenu predsednika Nadzornog odbora “Gradske toplane” Eldina Mašovića i članova tog organa upravljanja Ljiljane Jovanović i Suada Suljkovića.

Ipak, ovi predlozi nisu uvršteni u dnevni red jer su za njih glasali samo odbornici opozicionih SDA Sandžaka i Stranke pravde i pomirenja.

Na predlog većine odbornika “Akademik Muamer Zukorlić – Stranka pravde i pomirenja” došlo je do promene na čelu odborničke grupe te partije u lokalnom parlamentu, pa je za novog šefa izabran Sead Redžović, umesto dosadašnjeg Edina Zećirovića.

Na mestu zamenika šefa odborničke grupe ostao je Edin Numanović.

Komentari (1)

  1. Mirza says:

    Ovi su kraljevi, pa oni nece da raspravljaju o ekoloskoj katastrofi i tome sto ne moze da se prodje kroz centar. E raspravljali bi da vam se okupi 1000 ljudi ispred opstine i pita “sta radite gamad sa nasim parama, i jel vas za ovo placamo,gamad?”

    0
    0

Comments are closed.