Pre rasprave o dnevnom redu izvršiće se dodela mandata odbornicima Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Maidi Baltić Spahović i Merfidu Kamešničaninu jer su Sulejman Ugljanin, Emin Čelić, a potom i Nafilj Sejdović dostavili izjave o neprihvatanju odborničkih mandata.

Takođe, biće potvrđen i mandat Banetu Milosavljeviću sa liste “Aleksandar Vučić – Novi Pazar ne sme da stane – Ivica Dačić” pošto je na konstitutivnoj sednici izabrana odbornica Jelica Jaćović podnela ostavku, a Gradimir Nedeljković se odrekao mandata.

Članovi lokalnog parlamenta onda bi trebalo da raspravljaju o izboru Administrativno-mandatne komisije i Komisije za statutarna, organizaciona i normativna pitanja, posle čega će uslediti izbor izvršnih organa.

Predsednik Skupštine Novog Pazara Samir Lekić za gradonačelnika je predložio Nihata Biševca koji je na toj poziciji od 2016. godine i ukoliko bude izabran, to će mu biti treći mandat.

U biografiji Biševca dostavljenoj odbornicima navodi se da je rođen 9. januara 1964. godine u Novom Pazaru i da je završio Ekonomski fakultet u Prištini.

Radio je kao profesor u Ekonomsko-trgovinskoj školi, bio je direktor Sportskog saveza Novog Pazara i filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u ovom gradu.

Član je Sandžačke demokratska partije.

U skupštinskom materijalu nema informacija o tome ko je kandidat za zamenika gradonačelnika, a prema nezvaničnim informacijama Sto plus radija, to će biti Vladimir Marinković iz Srpske napredne stranke (SNS).

Marinković je rođen 6. novembra 1977. godine u Novom Pazaru i završio je Pravni fakultet u Beogradu.

Profesionalnu karijeru započeo je u jednoj banci, da bi od marta 2007. godine počeo da radi u Pravnoj službi i vrši funkciju zamenika direktora “Gradske čistoće”.

U decembru 2018. godine izabran je za vršioca dužnosti direktora “Gradske toplane”, a za zamenika gradonačelnika Novog Pazara u novembru 2021. godine.

Još uvek nisu poznati ni svi kandidati za članove Gradskog veća, a spekuliše se da bi koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke za te pozicije mogla da kandiduje Nikolu Jolovića, predsednika Gradskog odbora te partije u Novom Pazaru, kao i dosadašnje članove gradske vlade Nikolu Milenkovića i Tihomira Ratkovića.

Komentari (1)

  1. Amir says:

    SAmo Bisevca ponovo, odlicne rezultate ima. Pazar sve siromasniji, u odnosu na druge gradove iste velicine, duplo. Vazduh najzagadjeniji, iselio se ko je god mogao , a Rasim Ljajic i Bisevac i druzina uzivaju u povlasticama i na ledjima hadalja koji im placaju poreze i takse i ostale namete.

    3
    1

Comments are closed.