Njega je policija uhapsila zbog sumnje da je u utorak, u jednom stanu u Novom Pazaru, obljubio tridesetjednogodišnju ženu.

Po nalogu nadležnog tužilaštva određeno mu je zadržavanje do 48 sati.

Njega je Osnovni sud u Novom Pazaru 24. aprila 2019. godine pravnosnažno osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i četiri meseca zbog toga što je krajem januara te godine seksualno napastvovao dve devojčice, kao i zbog jedne teške krađe.

On je tada proglašen krivim za izvršenje dva krivična dela nedozvoljena polna radnja i za oba je pojedinačno dobio po dve godine zatvora, dok je za tešku krađu osuđen na osam meseci zatvora, odnosno, na jedinstvenu kaznu od četiri godine i četiri meseca zatvora.

Na izdržavanje kazne upućen je 21. juna 2019. godine. Tri godine “odležao” je u Kazneno-popravnom zavodu u Nišu, a ostatak kazne u Okružnom zatvoru u Leskovcu.

Na slobodu je pušten 30. maja 2023. godine.

Prema saznanjima radija Sto plus, Elvedin D. je, nakon izdržane kazne, bio pod posebnim merama propisanim Marijinim zakonom za sve učinioce krivičnih dela protiv polne slobode, kojih se, navodno, pridržavao.

Te mere obuhvataju obavezno javljanje policiji i Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, zabranu posećivanja mesta na kojima se okupljaju maloletna lica (škole, vrtići, igrališta), obavezno posećivanje profesionalnih savetovališta i ustanova, obaveštavanje o promeni prebivališta, boravišta i radnog mesta, kao i obavezno obaveštavanje o putovanju u inostranstvo.

Pored toga, Elvedin D. je ranije osuđivan i za osam krađa i teških krađa.