Odbornici Skupštine opštine Sjenica doneli su danas odluku o dugoročnom zaduživanju u iznosu od 150 miliona dinara, kako bi otplatili nagomilane dugove pojedinih javnih preduzeća i uspostavili njihovu finansijsku stabilnost.

Na današnjoj sednici doneta je i odluka o smeni direktora Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta Rasima Jahića, a na njegovo mesto imenovan je ekonomista Jasmin Korać.

Dužnosti je razrešena i dosadašnja direktorka biblioteke „Muhamed Abdagić“ Edina Talović, a na njeno mesto imenovana profesorica srpskog jezika Mersija Brbutović, dok će na čelu Ustanove za sport i rekreaciju umesto Mirsada Hodžića od sada biti Boban Vasojević.

Odbornici su konstatovali i da lokalnom zaštitniku građana Rašu Papiću prestaje mandat zbog odlaska u penziju.

Skupština je usvojila i završni račun opštine Sjenica za 2019. godinu, kao i rebalans budžeta kojim će rashodi biti izjednačeni sa prihodima.

Odbornici Skupštine opštine Sjenica nastavili su danas sednicu, prekinutu pre nedelju dana, jer im je podršku za neophodnu većinu obezbedila odbornica Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Dženita Biševac.

D.Selmanović