Pored te kompanije, konzorcijum čine i “Tehno inženjering” iz istog grada, “MNG Plastik – Gogić” iz Inđije, “Securiton” iz Beograda i “Piramida” iz Sremske Mitrovice koji će izraditi i svu neophodnu tehničku dokumentaciju i projekte.

Ovaj konzorcijum jedini se prijavio na tender lokalne samouprave vredan 944 miliona dinara  bez poreza na dodatu vrednost, ali je njihova ponuda od preko 1,4 milijarde dinara sa porezom odbijena jer je prelazila procenjenu vrednost radova.

Ipak, u kasnijem pregovaračkom postupku, konzorcijum je snizio cenu za 56,4 miliona dinara, na 1,38 milijardi dinara, pa je doneta odluka da im se dodeli ugovor.

Prema ranijim najavama iz lokalne samouprave, nova škola biće najskuplja i najmodernija u Srbiji, imaće savremenu fiskulturnu salu, bazen, laboratorije i informatičke centre.

Lokacija nove škole

Biće izgrađena kilometar dalje od postojeće, u Prijepoljskoj ulici u blizini Doma zdravlja.

Rok za izvođenje radova je 450 dana, a finansira ih Kancelarija za javna ulaganja.

Podsećamo da je novosadska kompanija rekonstruisala i zgradu Osnovne škole “Bratstvo” u Novom Pazaru, uz izgradnju zatvorenog bazena, a taj posao bio je vredan oko 631 milion dinara, odnosno, 5,3 miliona evra.