Ona je, odgovarajući na kritike Imamovića da je lider SPP Usame Zukorlić na sednici tog tela “izbegao da govori o stvarnim problemima Bošnjaka i svih građana Sandžaka”, kazala da su aktivnosti Odbora trajale dva dana, a da je javnost videla samo dva minuta obraćanja Zukorlića u kojem je istakao da su prava Bošnjaka na višem stepenu nego pre osam godina.

“Razlog za taj stav SPP-a je to što je u poslednjih osam godina otpočeo proces vraćanja imovine Islamskoj zajednici u Srbiji, to što država sporove sa Bošnjacima više ne rešava žandarmerijom kako je to bio običaj ranije, i zato što su otpočeti veliki infrastrukturni projekti na teritoriji Sandžaka. Značajno je što nova Vlada ima bošnjačke ministre”, istakla je Skenderagić.

Ona je navela da Imamović nije pomenuo činjenicu da je poslanica te stranke Selma Kučević, kao zamenica Šaipa Kamberija, imala šansu da učestvuje u radu Evropskog parlamenta.

“Postavlja se pitanje zašto je SDA bojkotavala ovakav sastanak, a onda organizovala pres konferenciju da kritikuje aktivnosti SPP koja je uzela učešće? Verujemo da je u pitanju nespretnost”, kazala je Skenderagić.

Naglasila je da je SPP osudila diskriminaciju Bošnjaka prilikom konkursa za vatrogasce, da je oštro reagovala kada su policajci pevali šovinističke pesme, te najavila istragu ukidanja programa povratka Bošnjaka u opštini Priboj.

“SDA je dugo godina bila u Vladi Srbije i sećamo se na koji način je predstavljala Bošnjake. Sada kada je došlo vreme da je SPP u Vladi vodićemo politiku partnerstva, a nikako politiku poltronstva ili primitivizma”, istakla je Skenderagić.

I pored optužbi na račun svojih političkih rivala, Skenderagić je pozvala SDA Sandžaka na “uglašavanje strateških ciljeva”.

“S obzirom da smo stranke koje pozivaju na bošnjačko jedinstvo, pozivamo SDA Sandžaka da usaglasimo strateške ciljeve za Bošnjake u kojima ćemo isključiti dnevnu politiku i da zajedničkim kapacitetima se borimo za naciolnalne vitalne interese Bošnjaka”, poručila je ona.