Opozicioni odbornici kritikovali su odluku o poskupljenju odnošenja smeća navodeći da ona nije u srazmeri sa prosečnim platama, koje su najmanje u državi.

Lokalna skupština usvojila je i odluku o davanju pod zakup četiri apoteke Apotekarske ustanove Novi Pazar kompaniji “Dr. Max”, a po sprovedenom postupku prikupljanja pismenih ponuda.

Rešenjem se “Dr. Max” obavezuje da na ime zakupnine mesečno plaća 13.013 evra, a da mesečnu zakupninu za prve tri godine isplati odjednom.

Za direktora te ustanove postavljen je pravnik Enes Bejtović, koji je na toj poziciji zamenio Sanelu Prenču.

Lokalni parlament usvojio je i planove i programe javnih preduzeća i ustanova za 2023. godinu, kao i odluku o imenovanju Gradimira Nedeljkovića za direktora JKP “Vodovod i kanalizacija”.

Za Gradsku pravobraniteljku imenovana je Sabina Totić, koja je i sad na čelu tog organa lokalne samouprave.

Ranije danas, skupština Novog Pazara usvojila je izveštaj Štaba za vanredne situacije o postupanju tokom poplava u januaru ove godine, a u kojem je zaključeno da su činili sve u smislu preventivnog delovanja kako bi se zaštitili građani i njihova imovina.

 

Komentari (1)

  1. Amir says:

    Samo tovari robove. Grejanje najskuplje u Srbiji sad i smece. Pa gde je onaj argument Mukija Bacevca kad u republickom parlamentu trazi transfere, a to je da je Novi Pazar grad sa platama ispod proseka, gde vam je taj argument kad ovako dizete namete da bi imali da delite plate svojim robovima?

    0
    0

Comments are closed.