Sat vremena parkiranja u ekstra zoni i zatvorenim parkiralištima ubuduće će koštati 60 dinara, u prvoj zoni 50, a drugoj zoni 40 dinara.

Cena “pauk” službe biće veća od 600 do 1.000 dinara, u zavisnosti od usluge i težine vozila koje se uklanja.

Odbornici opozicije tražili su da se odluka povuče, tvrdeći da je ona prevelik udar na kućni budžet građana, kao i da ne postoji niti jedan valjan razlog da cene parkiranja i drugih usluga “Parking servisa” toliko postupe.

Skupština Novog Pazara prihvatila je ostavku vršioca dužnosti direktora tog javnog preduzeća Emira Spice, koju je podneo bez navođenja razloga.

Na njegovo mesto imenovan je sadašnji izvršni direktor “Parking servisa” Nermin Ljajić.

Jednoglasno je usvojena odluka ugostitelji tokom šest meseci (od novembra do kraja aprila) plaćaju za 20 odsto umanjenu naknadu za korišćenje javnih površina za bašte.

Za direktora Narodne biblioteke “Dositej Obradović”, a po sprovedenom konkursu, izabran je Elijas Rebronja koji je i ranije bio na čelu te ustanove kulture.

Lokalni parlament imenovao je nove predsednike i članove upravnih i nadzornih odbora javnih ustanova u Novom Pazaru.

Glasovima svih prisutnih odbornika usvojene su odluke o bratimljenju Novog Pazara sa Bursom u Turskoj i egipatskim gradom Damijeta.

Na predlog Stranke pravde i pomirenja usvojen je zahtev da Gradsko veće Skupštini dostavi detaljan izveštaj o stanju životne sredine u Novom Pazaru. Predloge SDA Sandžaka da se raspravlja o zagađenju životne sredine i konkretnim merama za unapređenje stanja, vladajuća većina nije podržala.

Komentari (1)

  1. Amir says:

    Placa li vam se zakup za terasu koja je na sred setalista ispred ulaza u pasaz Stare Lucne zgrade . Naa sred setalista ono ruglo stoji cele godine placa li se zakup?

    0
    0

Comments are closed.