Sat vremena parkiranja u ekstra zoni ubuduće bi trebalo da košta 60, umesto dosadašnjih 50 dinara, u prvoj zoni 50 (sada 40), a drugoj zoni 40 (sada 30 dinara).

Umesto sadašnjih 50 dinara, predložena cena parking sata na četiri zatvorena parkirališta je 60 dinara.

To javno preduzeće tražilo je poskupljenje usluga “pauk službe” i to za izlaženje na lice mesta sa 1.200 na 1.800 dinara, a spuštanje podignutog vozila sa platforme sa 1.830 na 2.400 dinara.

Cene uklanjanja i odvoženja vozila svih težina biće skuplje od 600 do 1.000 dinara.

Promena cena dnevnih, mesečnih i višemesečnih karata za parkiranje nije predviđena.

U obrazloženju zahteva “Parking servis” je naveo da su cene njihovih usluga poslednji put menjane 2019. godine, kao i da su u međuvremenu troškovi, pre svega goriva i ostalog materijala, višestruko uvećani.

Odeljenje za privredu lokalne samouprave mišljenja je da je traženi procenat poskupljenja cena usluga “Parking servisa” u ovom trenutku “teret na kućni budžet korisnika”.

Spica podneo ostavku, Ljajić umesto njega

Vršilac dužnosti direktora tog javnog preduzeća Emir Spica podneo je ostavku na tu poziciju, a u tom dokumentu, dostavljenom Skupštini grada 26. maja, nije naveo razloge za takvu odluku.

Na njegovo mesto predložen je aktuelni izvršni direktor “Parking servisa” Nermin Ljajić.

On je master informatičar koji je četiri meseca radio kao asistent na Internacionalnom univerzitetu, da bi od 2010. do 2016. godine radio kao šef sektora parking servisa pri “Gradskoj čistoći”, a potom i kao izvršni direktor novoosnovanog JKP “Parking servis”.

O poskupljenju parkiranja u Novom Pazaru, ostavci Spice i imenovanju Ljajića odbornici lokalnog parlamenta raspravljaće na sednici zakazanoj za utorak, 14. jun.

Komentari (1)

  1. Emir says:

    A dobit sa svim parkinzima i pauk vozilima za godinu dana 7-8 hiljada eura. Kad nam pauk odnese vozilo te pare idu za plate clanovima SDP-a i SNS-a.

    4
    1

Comments are closed.