Kako je ranije najavljeno, pred odbornicima će se naći predlozi da se za novog vršioca dužnosti direktora Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta izabere Berin Ljajić, Kancelarije za mlade Tarik Rupić, a Centra za socijalni rad Mirzet Bektović.

Na čelu Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta Ljajić bi trebalo da nasledi Muja Šaćirovića, Rupić će preuzeti rukovođenje Kancelarijom za mlade od Džemaludina Paučinca, a Bektović Centrom za socijalni rad od Adnana Dizdarevića.

Na dnevnom redu lokalnog parlamenta je i predlog da se dosadašnjem zameniku Gradskog pravobranioca Almiru Lekoviću dodeli novi petogodišnji mandat, a da se, umesto Milice Vukićević, na tu poziciju postavi Ljubo Vasić.

Odbornici će razmatrati i predlog da se za glavnog gradskog urbanistu imenuje Elvir Hamidović, koji bi na toj poziciji nasledio Safeta Nukovića koji je podneo ostavku još u maju prošle godine.

Skupština će raspravljati i o predlogu da se kula Motrilja da na korišćenje Kulturnom centru, kao i da se deo Bezistana, izda pod zakup na 30 godina.

Na dnevnom redu se nalazi i predlog o razmeni nepokretnosti između Grada Novog Pazara i kompanije “Lipa”.

Sednica lokalnog parlamenta prvobitno je trebalo da se održi 13. marta, ali je odložena zbog smrti člana porodice predsednika Skupštine Samira Lekića.