Novim predlogom cenovnika “Vodovoda i kanalizacije” predviđeno je da voda poskupi za 10 odsto, odnosno, sa 79,48 dinara na 87,43 dinara po kubiku za građane.

Pravna lica (privrednici, neprivrednici i lokali) će, ukoliko ovaj zahtev “Vodovoda i kanalizacije” bude usvojen, vodu će plaćati 183,5 dinara, javne ustanove 95,31 dinar, a kamenjare, kanali i klanice 251,61 dinar po kubnom metru.

U obrazloženju za povećanje cene vode u tom javnom preduzeću naveli su porast troškova u odnosu na prošlu godinu i to – električne energije za 44 odsto, goriva 27 odsto, materijala 38 odsto, a hemijskog tretmana vode 12 odsto.

U “Vodovodu i kanalizaciji” su istakli da trenutno prihoduju mesečno oko 32 miliona dinara, a da su troškovi preko 40 miliona dinara, čime je dovedeno u pitanje normalno funkcionisanje preduzeća.

Predlogom novog cenovnika “Gradske čistoće” predviđa se povećanje cene usluga za 15 odsto za građane, a 10 odsto za privredu.

Ako lokalni parlament usvoji njihov zahtev, cena usluge iznošenja smeća iznosiće 11,9 dinara po kvadratnom metru. Žitelji seoskog područja će iznošenje smeća plaćati paušalno, 1.000 dinara mesečno.

Osim iznošenja smeća, predloženo je povećanje cena i drugih usluga, pogrebnih, pijačnih i ostalih koje pruža “Gradska čistoća”.

U obrazloženju razloga za poskupljenje cena usluga, “Gradska čistoća” je najavila znatno povećanje cene električne energije, veće plate za radnike, kao i ulaganje u zastareli vozni park.

Ove dve komunalne usluge poskupele su i u januaru ove godine i to voda za 17 odsto, a odnošenje smeća za 20 odsto.

Sednica Skupštine Novog Pazara zakazana je za petak, 21. jun.

Komentari (1)

  1. Senko says:

    “veće plate za radnike” ? Ovo obrazlozenje? E hajde sad svi da uletimo za plate prekobrojnim koje je Rasim Ljajic nagurao u “javna” preduzeca i tako kupovao glasove. Svi treba da uletimo , da ne pitamo.

    2
    0

Comments are closed.