Poslanici su jutros odbili predlog Enisa Imamovića iz SDA Sandžaka da stave na dnevni red rezoluciju o Srebrenici.

Imamović je tom prilikom izmedju ostalog rekao da se rukometni klub iz Novog Pazara povukao iz lige Srbije jer nisu preduzete nikakve mere protiv odgovornih za rasističke slogane i isticanje plakata ratnih zločinaca od pristalica Crvene zvezde.

On je postavio postavio pitanje šta čekaju “ostali sportski klubovi iz Sandžaka” i ocenio da je ovo ponašanje rezultat ohrabrenja jer “državni vrh negira genocid i promoviše ratne zločine”.

Poslanik SPS-a Djordje Milićević rekao je tri sata kasnije, da se svaki trenutak u skupštini koristi za podrivanja i podele unutar Srbije, da poslanici sada govore o skandiranju zločincima, a da je on bio prisutan pre dve godine kad se u Novom Pazaru skandiralo Naseru Oriću i niko nije reagovao.

Samir Tandir iz Stranke pravde i pomirenja rekao je da njegova stranka osudjuje skandiranja bilo kom osudjenom ratnom zločincu.

“Vaša stranka je na vlast u Novom Pazaru, a predstavnici lokalne vlasti sede u UO klubova i njihovih sponzora pa vidite ima li tamo vaših predstavnika, zašto niste reagovali”, obratio se tandir socijalisti.

“Mi iz SPS-a osudjujemo svako skandiranje, ali organizatori utakmice moraju da daju konačan stav. Ovde je pitanje jel vi podržavate ovu rezoluciju o Srebrenici ili ne, ja kažem da je sramna i licemerna i da je nas 250 potpisalo zakletvu da ćemo poštovati ustav, a ovim ne poštujemo”, rekao je Milićević.

Tandir mu je opet odgovorio da socijalisti treba da se obrate svojim koalicionim partnerima, a ne da sede u novopazarskoj vlasti, “a u skupštini ovakvim govorima ubiraju poene.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je pred pauzu u zasedanju da je policija dužna da posluša delegate, da isprazni tribinu ili nešto slično, ali da nema uticaj na to kako će se neka sportska priredba odvijati i da li će biti prekinuta.

Komentari (1)

  1. Građanin says:

    Eh jadna li je ta skupština kad oni imaju vremena da raspravljaju o ovakvim glupostima. Kažem gluposti jer kako drugačije da nazovem nešto čim se zamajavamo decenijama bez ikakve naznake da će se stati na kraj tome.
    Ovakve stvari treba da rešava policija u SUD, i da to bude praksa koja bi iskorenila fašizam koji ne prestaje da se promoviše decenijama unazad. A u skupština treba valjda drugim stvarima da se bavi.

    1
    0

Comments are closed.