Oni su u pismu Vučiću naveli da se 9. aprila (poslednjeg dana Ramazana), “ogromna kolona šlepera, automobila i kvadova” uputila ka naselju Šestovo, većinski naseljenom Srbima, gde su blokirali kružni tok i ispaljivanjem vatrometa i pirotehničkih sredstava, mašući zastavama i skandiranjem provocirali meštane tog naselja.

“Napominjemo da se na pomenutoj lokaciji za Badnji dan godinama unazad slavi Badnji dan uz prijavljen skup nadležnim organima od strane meštana. Napominjemo da Srbi nikada u Novom Pazaru nisu proslavljali verske praznike u naseljima gde zive pretežno Bošnjaci”, stoji u dopisu potpisanim sa “Srbi iz Novog Pazara”.

Naveli su da su “zabrinuti i uplašeni” za njihovu i budućnost njihove dece.

Proslava poslednjeg dana Ramazana vožnjom gradskim ulicama i korišćenjem pirotehničkih sredstava izazvala je podeljene reakcije građana Novog Pazara.

Jedni negoduju, tvrdeći da je to neprikladan načina za proslavljanje jednog od najznačajnijih islamskih praznika i nepotrebno uznemiravanje i provociranje Srba, dok pojedini smatraju da je to samo odgovor, odnosno, reakcija na to što su na sličan način, vožnjom kamiona, Srbi “proslavili” Božić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da se mir mora sačuvati po svaku cenu sa “našom bošnjačkom braćom” koji, kako je ocenio, ni za šta nisu krivi, već su naterani da “slušaju propagandu Sarajeva”.

“Bilo je vrlo ružno, bilo je i bacanja baklji prema kasarni. Srbi su uznemireni, ali su uznemireni i Bošnjaci. I da budem sasvim otvoren, ni Srbima nije bilo najpametnije to što smo kao narod prećutali šta se dešavalo za Badnji dan kada je pravljen najveći ikada vatromet u Novom Pazaru, pa su neki smislili da je ovo odgovor, ali nikada Srbi nisu išli u bošnjačka naselja. Svejedno, Bošnjaci i Srbi su naši građani”, rekao je Vučić.

On je najavio da će “sa bošnjačkim prijateljima”, pre Vaskrsa, ići da razgovara i sa jednima i sa drugima i da svi moraju da razumeju da je Srbija zajednička kuća u kojoj svi moraju da “žive, rade i grade i poštuju praznike jednih i drugih”.

Komentari (2)

 1. Glupost izazvana gluposcu says:

  Ti isti ljudi koji su pisali Vucicu su prvi dosli na ovu glupu ideju da kamionima proslavljaju verski praznik i na badnje vece su se vrteli i svirali svojim kamionima oko autobuske stanice gde su Bosnjacka naselja ?!!

  5
  0
 2. Mirsad says:

  Srbi u pismu Vucicu nisu videli zastave islamske drzave, ali evo u tekstu u Danasu video ih je Fahrudin Kladnicanin, iz SDP nevladine organizacije Forum 10, koju je Rasim Ljajic castio ove godine sa 600 hiljada dinara iz nasih dzepova.

  2
  0

Comments are closed.