Predsednica beogradskog odbora SSP Mila Popović u saopštenju je kazala da je gradonačelnik Aleksandar Šapić od kada je došao na čelo gradske uprave pokušavao da “napravi privid” da će raskinuti ugovor s Kentkartom.

Po njenim rečima, SSP je na sednici gradskog parlamenta upozorila da raskid ugovora bez roka i jasnih uslova ne može da se izglasa, ali je SNS to ipak izglasao.

“Posledica ovakve tužbe može da bude da ne samo da nije raskinut ugovor, nego se postavlja i pitanje preuzimanja softvera, kako će teći naplata karata u Beogradu i da li će ovo još dodatno da parališe GSP”, navela je ona.

Turska kompanija Kentkart Global, koja je za Gradsko saobraćajno preduzeće Beograd naplaćivala i kontrolisala karte, najavila je danas da će pokrenuti sudski spor protiv države Srbije, kao garanta zaštite stranih investicija, zbog odluke Grada Beograd da raskine ugovor o javno-privatnom partnerstvu sa tom firmom 11 godina pre njegovog isteka.

Kompanija Kentkart je u saopštenju istakla da je republičkim organima uputila obaveštenje o nameri pokretanja spora protiv Srbije, navodeći da je odbila da prihvati predlog sporazumnog raskida ugovora o javno-privatnom partnerstvu, nakon čega je došlo do “eskalacije neslaganja do razmere sukoba” koji joj je onemogućio da u potpunosti ispunjava svoje ugovorene obaveze.

Komentari (1)

  1. SLAVONAC says:

    Vasa stranka umesana u kradju Beograda gde to ima da strna firma naplacuje karte KO SU STVARNI VLASNICI TE FIRME SAZNACE SE SIGURNO

    0
    0

Comments are closed.